Activiteiten 2022 en eerder

Aanbod

Het hele jaar door organiseert het Stadsmuseum Grave activiteiten zoals cursussen en (samen met Biblioplus) lezingen over historische en breed georiënteerde museale thema's voor een groot publiek en soms ook, vanwege het onderwerp, voor louter geïnteresseerden. We nodigen ook schrijvers uit. Het actuele programma publiceren op de home pagina.

Archeologische tuin

Nog steeds te boeken
Met een hesje aan en een bakje en kwast in de hand, mogen kinderen de tuin ‘afgraven’. Vondsten zoals muntjes mogen mee naar huis. Interesse? kijk naar het scholingsprogramma of mail naar Lia Peters van de werkgroep educatie.

Mail voor info

Stadswandelingen

Op afspraak
Boek eens een deskundige gids voor een wandeling door Grave en leer de vestingstad kennen van een andere kant. Lengte, duur en thema bepaalt u zelf. We maken tijdens de wandeling gebruik van de attentiestenen die overal in het stadje liggen. Wat er was en niet meer is, wordt getoond met foto's op tegels. Info@stadsmuseumgrave.nl

Lees meer

Kinderactiviteiten

Voor kinderen vanaf 7 jaar
Het Stadsmuseum organiseert met regelmaat bijzondere activiteiten voor kinderen, in de bibliotheek Grave. Bijvoorbeeld een theatervoorstelling tijdens de Kinderboekenweek. Of we nodigen een schrijver uit. 

Lees meer

Nederlands Indië

Vanaf 25 mei 2022 tot 26 september
Het Stadsmuseum Grave besteed dit jaar ruim aandacht aan Nederlands Indië. We starten met een informatieve reeks lezingen. Schrijvers Carlijn Visser en Otto de Kat komen vertellen over hun boeken in de bibliotheek.

Mail voor info

Muziek in het museum

Cursussen klassieke muziek
Hans Terra gaf als eerste een  cursus ‘Opera in het museum’ en verzorgde ook de cursus Muziek en Oorlog. Daarna volgde nog meer cursussen maar vanaf 2020 kregen we te maken met COVID maatregelingen. We hebben een prachtig groot internet beeldscherm aangeschaft, dus wat ons betreft kunnen we weer gaan beginnen. Volg onze facebookpagina voor nader nieuws.

Lezing Dido Michielsen

Oktober 2021
Dido Michielsen was de eerste schrijfster in de reeks Nederlands-Indie. Daarna moesten we even dicht. Maar in het voorjaar maken we de reeks af. 

Lees meer

Cursus Gravelogie

september 2018
Na de succesvolle eerste twee series Gravelogie startte het museum in september met een nieuwe reeks van 5 lezingen.

Lees meer

Deel dit

Op de hoogte blijven?