Kom kijken

Bezoekersinfo

Adres
Stadsmuseum Grave
St. Elisabethstraat 10a
5361 HK Grave
T (0486) 47 59 48
info@stadsmuseumgrave.nl
Bank NL53 RABO 0117 1040 00

Openingstijden
Woensdag t/m vrijdag 12-16.30 uur              Zaterdag t/m zondag 13–16.30 uur
Daarnaast voor groepen en of scholen rondleiding op afspraak. 

Entree
Volwassenen €7,50 (geen reservering nodig)
Museumkaart, Vrienden van en jongeren tot 18 jaar gratis
Groepen van 6 of meer €5, pp
Voor rondleidingen op aanvraag: bel of mail

Toegankelijkheid
Het museum is toegankelijk voor mensen met een rolstoel, scootmobiel of rollator. Wilt u ons helpen uw bezoek veilig te laten plaatsvinden? Volg onze RIVM regels.

Route
Met het openbaar vervoer: 6 minuten lopen vanaf busstation Grave.

Met de auto
Vanaf de N324: neem afslag N321 richting Cuijk. Het museum ligt aan uw rechterhand.

Parkeren
U kunt gratis parkeren in de nabijheid van het museum namelijk naast het museum op het voormalige Visio-terrein. Ook in het centrum van Grave zijn gratis parkeermogelijkheden. Op sommige plaatsen is een blauwe schijf nodig.

Waar kunt u ons vinden

De Hampoort

Het Stadsmuseum Grave zit in de ruim 300 jaar oude Hampoort. Een uniek Unesco monument. Waar vroeger soldaten buitenstaanders tegenhielden, vind u nu een warm welkom.
Adres: St. Elisabethstraat 10a, Grave

Meer over de Hampoort

KazemattenMuseum

Bezoek de twee kazematten bij de Maasbrug en kom te weten wat soldaten in de Tweede Wereldoorlog in de omgeving van Grave meemaakten.
Adres: Mars en Wijthdijk, Grave. Op dit moment zijn de kazematten alleen van de buitenkant te bekijken. Dit heeft te maken met de maatregelen van het RIVM.

Meer over de kazematten

De Bons kazerne

Als alles volgens plan verloopt wordt In 2019 het Munitie Museum Grave (MMG) in de voormalige Generaal de Bonskazerne geopend. Hier wordt de grootste collectie munitie ter wereld getoond. 
Het MMG richt zich op munitie uit WOII. 
De ontwikkeling van die oorlog met 75 miljoen slachtoffers loopt parallel aan de ontwikkeling van de munitie. Veel landen waren betrokken in een wedloop om de vernietigingskracht van munitie steeds verder te vergroten. Dat is terug te zien in het museum: van de eerste kogels die werden afgevuurd in 1939 tot de hoogst geavanceerde bommen, granaten en raketten die later werden gebruikt door alle partijen. 
Adres: Generaal de Bonsweg 1, Velp NB

Graafs Museum Visie Grave West 8

Kenniscentra

Het Stadsmuseum Grave heeft twee kenniscentra. Het kenniscentrum architectuur, met leden die gevraagd en ongevraagd advies geven over de architectuur van stad en dorpen. Leden zijn deskundig op het gebied van architectuur en rijks- en gemeentelijke monumenten.

Het tweede kenniscentrum is het Graafs Geheugen dat de geschiedenis van Grave op de kaart wil zetten. Zij organiseert lezingen en cursussen over vestingstad Grave, architectuur, muziekgeschiedenis en de Zuiderwaterlinie. 
Heeft u vragen over de geschiedenis van Grave, over uw straat, of uw familie, dan maken we graag een afspraak met u in de bibliotheek.
Adres: Trompetterstraat 2, Grave

Meer over het Graafs Geheugen

Downloads

De gratis museumfolders kunt u downloaden als pdf. Papieren versies zijn beschikbaar in het museum of bij Tourist Information Grave (Hoofdwagt 2) en bij alle toeristische ontmoetingspunten in het Land van Cuijk.

Folder Stadsmuseum Grave
Nederlands

Graafs KazemattenMuseum folder 
Nederlands | Engels | Duits

Deel dit