Openingstijden wo t/m vr 12-16.30 uur | za & zo 13-16.30 uur
St. Elisabethstraat 10a, 5361 HK  Grave

Lr copyright marc van kempen fotografie appel

Niets is toeval

11 jan t/m 10 maart 2024

Marc van Kempen zet op ogenschijnlijk doodgewone momenten de tijd even stil. Achter zijn alledaagse foto’s gaat echter vaak een rijke ideeënwereld schuil. Zo laat Van Kempen in de serie ‘Levensstadia’ zien dat er meer is tussen de waarneming en de werkelijkheid; een verband tussen deze twee en zichzelf.

Wisselexpositie
Origineel van het Graafs Keteltje, zoals het in het Rijksmuseum te zien is.

Keteltje Maximiliaan van Buren

Aanwinst

In het Rijksmuseum in Amsterdam is een bijzonder voorwerp te zien: een verguld-zilveren bekken. Eeuwenlang was dit bekken eigendom van Grave, vandaar de bijnaam Graafs keteltje. Maar Graafs is het voorwerp niet, het is eigenlijk ook geen keteltje.

Over het Graafs Keteltje

Grave in vogelvucht

Vaste opstelling

In de oudbouw uit 1688 is gezorgd dat de inrichting niet afleidt van de aanblik van het prachtige poortgebouw, de Hampoort. De vestingbouw en de belegeringen van Grave staan in deze zaal als onderwerpen centraal.

SmG Entree2

Hét centrum voor cultuur en historie, in een Unesco monument

Het Stadsmuseum Grave

Kom kijken, lezen, spelen en voelen

Je zult bij binnenkomst verrast worden. De  verlichting in de Poortzaal  laat het gewelfde plafond goed uitkomen. Je ziet de  balie, de  maquette en andere meubelstukken met multimediale mogelijkheden.  In de Midden-zaal zijn pronkstukken te zien die het verhaal van de Graafsche geschiedenis in het Land van Cuijk vertellen. Elke drie maanden is er een wisseltentoonstelling met actuele of historische thema's.

Op de hoogte blijven?