Educatie 

Wat is het je waard?

Schoolproject over dilemma’s in oorlogstijd

Tijdens de Tweede Wereldoorlog stonden gewone mensen voor moeilijke keuzes. In oorlogstijd kan een keuze grote gevolgen hebben. Het afwegen van dilemma’s staat centraal in het project Wat is het je waard? 

De werkgroep Educatie heeft samen met Erfgoed Brabant Academie lesmateriaal gemaakt waarbij Graafse, historische gebeurtenissen uit de oorlog dichtbij gehaald worden. Het project is geschikt voor groep 7/8 van het basisonderwijs en klas 1/2 van het voortgezet onderwijs.

Deelnemende scholen
We zijn er trots op dat bijna alle basisscholen uit de gemeente Grave zich aangemeld hebben voor dit project. Ook basisscholen uit Nederasselt, Overasselt en Heumen doen mee! Van het voortgezet onderwijs zijn het Merletcollege en de Visio-school geïnteresseerd.

Bezoek kampement 
17 september is het 75 jaar geleden dat Grave bevrijd werd. Om dat te vieren zijn er allerlei activiteiten rond de Kazematten en de Graafse brug. De scholen kunnen dan tijdens het project Wat is het je waard dat rond die tijd loopt, het kampement bij de brug bezoeken.

Lesmateriaal
Het lesmateriaal bestaat uit een docentenhandleiding en fotomateriaal. De boekjes worden op dinsdag 27 augustus om 15.30 u in het Graafs Museum overhandigd, in aanwezigheid van wethouder Peters. De digitale versie van het boekje Wat is het je waard is hier alvast te lezen. 

De foto's uit de handleiding staan hieronder. Fotoverantwoording:
BHIC, Den Bosch, Gemeentebestuur van Grave, 1942-1969 (toegangsnr. 7828), inventarisnr 51) | St. Depot Graafs Museum | J. Timmermans, Grave | US National Archives | H.M. Barten, Grave

Bezoek scholen in herdenkingsweek

16 september 2019 is het educatieve programma van start gegaan.
Het Graafs KazemattenMuseum mocht alvast meer dan 100 schoolkinderen uit Grave en omstreken ontvangen tijdens Cider White CP. 

Bezoek scholen aan KazemattenMuseum

16 september 2019, schoolbezoek tijdens Cider White CP, 75 jaar Market Garden

Deel dit

Stadsmuseum Grave

St. Elisabethstraat 10a
5361 HK  Grave
(0486) 47 59 48
info@stadsmuseumgrave.nl

Volg ons op Facebook

Entree

Volwassenen €4
Museumkaart, Vrienden van en jongeren tot 18 jaar gratis

Groepen van 6  of meer €3,- pp

Het museum is rolstoeltoegankelijk

Openingstijden

wo t/m vr 12 uur-16.30 u
za + zo 13–16.30 u

Daarnaast voor groepen en rondleidingen op afspraak en aanvraag

Reservering alleen voor groepen van 10 of meer

Pers & reserveren

Voor inlichtingen of beeldmateriaal, en aanvragen voor rondleidingen:
info@stadsmuseumgrave.nl
(0486) 47 59 48