Steun het Museum

Stadsmuseum Grave kan je steun goed gebruiken. Je kunt ons op vele manieren helpen: met tijd, kennis, schenkingen of donaties,
of door
Vriend te worden.

    Steun met tijd

Geef het verleden een toekomst

Weet je veel van erfgoed, of wil je juist meer leren over geschiedenis? Houd je van organiseren? Wil je enthousiaste mensen ontmoeten met hart voor kunst en cultuur? Wil je bijdragen om de schatten van het Stadsmuseum Grave in stand te houden en door te geven? Dan zijn we op zoek naar jou! Of je nu zeeën van tijd hebt, of maar een paar uurtjes. Voor iedereen is er een mooie activiteit.

Het Stadsmuseum draait vrijwel geheel op de tomeloze inzet en toewijding van onbetaalde krachten. Bij het runnen van een museum komt heel wat kijken. Er zijn dus allerlei werkzaamheden waar je hulp van harte welkom is. 

Mischien wil je wel eens bijspringen bij korte klussen zoals meehelpen om een wisseltentoonstelling op te bouwen, of assisteren bij cursussen en bijzondere evenementen. Of lijkt het je leuk om als gastheer of -vrouw bezoekers welkom heten?
Ook achter de schermen zijn ook mensen nodig. Wat te denken van het rooster maken voor de suppoosten, het schrijven van berichten voor social media of de nieuwsbrief.

Wij zorgen voor een goede sfeer, contacten met anderen en natuurlijk geven wij uitleg over alle verhalen die het museum over de vestingstad Grave vertelt.

Benieuwd of dit iets voor jou is? Aarzel niet om eens binnen te lopen tijdens de openingstijden van het museum, of mail ons!

    Word vriend

Voor 25 ben je vriend van niet één maar twee musea

Als je het Stadsmuseum een warm hart toedraagt, denk er dan eens aan om Vriend van het museum te worden. 

De voordelen van uw vriendschap:
1  gratis toegang tot het Stadmuseum Grave én het Graafs Kazemattenmuseum
2  korting op kaartjes voor schrijversbezoeken en lezingen
3  als eerste op de hoogte van nieuwe tentoonstellingen en activiteiten
4  uitnodiging voor een Vrienden eindejaarsbijeenkomst

De vrienden helpen het museum om de collectie met bijzondere aanwinsten aan te vullen. De replica van het felbegeerde Graafs keteltje is zo'n schat. 
Lees in het beleidsplan over doelstellingen, bestuurssamenstelling, beloningsbeleid en uitgeoefende activiteiten. Financiën staan in het jaarverslag.

Officiele gegevens

Naam van de organisatie
Stichting Vrienden van het Stadmuseum Grave

RSIN/fiscaal nummer
8528 52 356

Post- en bezoekadres
St. Elisabethstraat 10a
5361 HK  Grave

Contact
(0486) 47 63 17
vrienden@stadsmuseumgrave.nl

Voor € 25,- ben je al vriend. Vanaf € 40,- ben je met z'n tweeën vrienden. 
Maak je bijdrage over op NL24 RABO 0104 1093 35
tnv: Stichting Vrienden van het Stadsmuseum Grave.

Direct vriend worden

    Steun met geld

Fiscaal voordelig schenken aan een ANBI

Zowel Stichting Graeft Voort als Stichting Vrienden van het Stadsmuseum Grave zijn een culturele ANBI. Profiteer van belastingvoordeel met een periodieke schenking.

Het museum kan je steun goed gebruiken. Bijvoorbeeld voor aankopen, publicaties, restauraties, onderzoek of educatie. Bepaal zelf waar uw bijdrage naartoe gaat: het museum als geheel, of een specifiek project. Zo wordt geven nog leuker! Schenken kan eenmalig, of periodiek met een vast bedrag. 

Belastingvoordeel met je donatie
Als je periodiek aan een culturele ANBI geeft, zijn uw schenkingen fiscaal aftrekbaar. Wil je maximaal profiteren van het belastingvoordeel over je schenking aan het museum? Ga dan een periodieke schenkingsovereenkomst aan met het museum.
Hierin leg je vast dat je het museum gaat steunen met een vast bedrag voor een periode van minimaal vijf jaar. Hierdoor is uw bijdrage jaarlijks geheel aftrekbaar van uw inkomstenbelasting. En kunt u zelfs je donatie verhogen, zonder meer te betalen. De belastingdienst betaalt in dat geval mee aan je gift. Wij hoeven geen belasting te betalen over uw gift. De extra aftrek geldt voor periodieke giften én voor gewone giften. Lees hier meer over op de site van de belastingdienst.

Doneer eenmalig
Elke eenmalige donatie – groot of klein – is meer dan welkom!
NL53 RABO 0117 1040 00, ten name van Stichting Graeft Voort.
Graag vermelden ‘Eenmalige donatie’.
Als je je contactgegevens achterlaat, kunnen we je bedanken.