Lezing

Schrijfster Carolijn Visser te gast in Grave

vrijdag 22 mei 2022

Aanvang: 14.30 uur
Kaarten € 4,50 pp
Vrienden Graafs Museum en leden BiblioPlus  € 2,50 pp
Locatie: Bibliotheek Grave

Carolijn Visser is één van Nederlands bekendste reisboekenschrijvers. Ze reist al vanaf haar vijftiende de hele wereld over. Haar speciale belangstelling gaat uit naar communistische en postcommunistische samenlevingen als China, Vietnam, Nicaragua en Estland. Haar reisverhalen over deze landen, zoals Buigend bamboe, Hoge bomen in Hanoi, De kapers van Miskitia, Uit het moeras en Tibetaanse perziken, laten een onafhankelijk schrijfster zien die zich aangetrokken voelt tot mensen die zich onder barre omstandigheden staande weten te houden.
In 2016 verscheen Selma. Aan Hitler ontsnapt, gevangene van Mao, het dramatische levens-verhaal van de Joodse Selma uit Nederland die, nadat ze in de oorlog onder-gedoken heeft gezeten, trouwt met de Chinese Chang Tsao en met hem en hun twee kinderen in China gaat wonen. Als buitenlandse raakt ze, ondanks de hoge partij-positie van haar man, in een steeds groter isolement. Uiteindelijk worden zij en haar gezin slachtoffer van de Culturele revolutie. Voor dit boek ontving Carolijn Visser vorig jaar de Libris Geschiedenis Prijs.

De lezing is een samenwerking tussen Het Stadsmuseum Grave  en BiblioPlus    https://biblioplus.op-shop.nl/6968/lezing-carolijn-visser-de-vader-van-grace/22-05-2022 

Deel dit