Lr copyright marc van kempen fotografie appel
11 jan t/m 10 maart 2024

Niets is toeval

Marc van Kempen | Fotografie

Marc van Kempen zet op ogenschijnlijk doodgewone momenten de tijd even stil. Achter zijn alledaagse foto’s gaat echter vaak een rijke ideeënwereld schuil. Zo laat Van Kempen in de serie ‘Levensstadia’ zien dat er meer is tussen de waarneming en de werkelijkheid; een verband tussen deze twee en zichzelf.

Al jarenlang fotografeert Van Kempen scènes op straat, bevolkt door intrigerende personages. Elke scène is herkenbaar voor het publiek. Toont Van Kempen het publiek vooral zijn blik of zien wij een deel van onszelf? In Van Kempens foto’s kunnen de menselijke sporen nog warm aanvoelen, maar het is onpeilbaar welk doel ze dienden of hoe lang de situatie al zo is. Fotografeert Marc van Kempen hetgeen hij ziet, of ziet hij wat hij fotografeert? Want, niets is toeval. Waar een ander aan het moment voorbij loopt, heeft Van Kempen het al gefotografeerd

Lr copyright marc van kempen fotografie verstilling

Verstilling

Ben je na je bezoek aan de expositie benieuwd naar meer en ander werk van Marc van Kempen? Bekijk dan zijn website, of neem contact met hem op via e-mail of T +31 (0) 6 23 45 00 08.

Deel dit