Vanaf 11 september

Groen, groener, Grave!

vanaf 11 september t/m 31 december 2021

 De foto-expositie is geopend op 11 september en sluit aan op  de thema’s van het open-monumentenweekend in 2021: “mijn monument is jouw monument” met onderliggende titel“duurzaamheid”. Historisch groen Grave zegt : ‘meer dan ooit is het de moeite waard om niet alleen de gebouwelijke omgeving maar ook wat groeit, te koesteren en voor toekomstige generaties te behouden. En dat kan alleen als we samen de verantwoordelijkheid nemen: “mijn monument is jouw monument”. 

Stuk voor stuk zijn het mooie foto’s en technisch van goede kwaliteit. Zeker, maar daar ging het de initiatiefnemers van deze expositie niet in de eerste plaats om. De tentoonstelling laat zien hoe de ruim twintig fotografen die een bijdrage leverden, allemaal anders naar het groen, of juist het ontbreken daarvan, kijken. Het levert en rijk geschakeerd palet op van beelden; van alledaags tot kunstzinnig en van uitgezoomd tot een scherp oog voor details. De focus wordt gericht op het enkele bloempje dat zich handhaaft in de gescheurde metselvoegen van een oude muur, maar ook op oude, beschermde en monumentale bomen die de meesten wel kennen, maar waar de wandelaar of fietser veelal achteloos aan voorbijgaat. 

De expositie in het Stadsmuseum is mede mogelijk gemaakt door een gift die de Stichting Behoud en herstel historisch groen Grave ontving van het Postcodeloterij Buurtfonds. Er is tegelijk met de tentoonstelling een boekje verschenen: 'Groene wandelroute Grave'. Te verkrijgen bij de kassa voor twee euro.

Deel dit