Nu te zien

Boomwortels cvo tiny

9 jun t/m 8 sep 2024

Het gevoel van steen

In zijn atelier ‘Pierre Juste’ vervaardigt beeldhouwer Cor van Oosterhoud unieke beelden. Op ambachtelijke wijze kapt hij met hamer en beitel beelden uit natuursteen. Atelier Pierre Juste, vrij vertaald Atelier 'de juiste steen’ streeft naar het vastleggen van een persoonlijke uitstraling in steen en een natuurgetrouwe weergave van het ontwerp.

Nu te zien

Vaste opstelling

Grave in vogelvucht

In de oudbouw uit 1688 is gezorgd dat de inrichting niet afleidt van de aanblik van het prachtige poortgebouw, de Hampoort. De vestingbouw en de belegeringen van Grave staan in deze zaal als onderwerpen centraal. 

Lees verder

Deel dit

Te zien geweest

HarrieGerritz 200723 5516r

Land InZicht - Harrie Gerritz | Schilderijen en sculpturen

t/m 26 mei 2024
Beeldend kunstenaar Harrie Gerritz legt zich al meer dan veertig jaar toe op het weergeven van zijn favoriete landschap, het rivierengebied Land van Maas en Waal. In het museum toont Gerritz zowel schilderijen als sculpturen, waaronder nieuw werk uit 2024.

© Marc van Kempen Fotografie Verstilling 300dpi kopie

Niets is toeval -Marc van Kempen | Fotografie

11 jan t/m 10 maart 2024
Marc van Kempen zet op ogenschijnlijk doodgewone momenten de tijd even stil. Achter zijn alledaagse foto’s gaat echter vaak een rijke ideeënwereld schuil. Zo laat Van Kempen in de serie ‘Levensstadia’ zien dat er meer is tussen de waarneming en de werkelijkheid.

D6b3579e 2f19 4814 a404 d31192ca531f

Kerstgroepen - Een kijkje in de kribbe

9 dec t/m 7 jan 2024
Kerststallen, het lijkt van alle tijden. In zekere zin is dit beeld juist. De eerste stallen zoals wij die kennen, dateren van rond 1100. In deze tentoonstelling is niet gekozen voor een historisch overzicht maar voor een selectie op basis van “waar de groepen vandaan komen”.

Beeld crop2

Bij God en in de Graaf - Middeleeuwse beelden 

tot 3 december 2023
In deze tentoonstelling zijn unieke middeleeuwse beelden te zien uit de privécollectie van verzamelaar en stadsgenoot Kees Goossens (1929-2019). Ze zijn vervaardigd in Portugal, Spanje, Duitsland, België en Nederland en stammen uit de periode 1200-1500.

A2vo7yu7tnwfnpqdicja.480x0

Philip Akkerman - zelfportretten

t/m augustus 2023
Het Stadsmuseum Grave in de Hampoort pakt uit met schilderijen van Philip Akkerman. Akkerman volgde een opleiding aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en Ateliers ‘63 in Haarlem. Een uitzonderlijke tentoonstelling van een bijzondere kunstenaar.

Prenten

Puur natuur - Japanse prenten

t/m april 2023
De Japanse kunst heeft een rijke traditie in de verbeelding van flora en fauna. Krachtige fabeldieren zoals draken, feniksen, leeuwen, tijgers, vissen en roofvogels werden strijdlustig afgebeeld. 

Kleurrijk

t/m januari 2023
Beelden, schilderijen en hoeden van Marion Vermeulen.
Marion Vermeulen haalt haar inspiratie onder andere uit het werk van Colombiaanse schilder Botero, die met milde spot de eigenaardigheden van de middenklasse in zijn land uitvergroot.

Reflecties

t/m dec 2022
Ambachtelijk, met vakmanschap en gevoel op paneel verbeeld. Het licht, de stofuitdrukking. Die elementen vormen al vijftien jaar het onderwerp van een heuse zoektocht. Rick Duijs werkt met een traditionele schildertechniek in olieverf. “Ik wil mij het schildersambacht helemaal meester maken. Dat is mijn weg.”

Botanisch tekenen - stoepplantjes 

t/m sept 2022
Een tentoonstelling waar 40 leden van de Vereniging Botanisch Kunstenaars afgelopen jaar aan gewerkt hebben: stoepplantjes. Zij presenteren zich samen met de fotografen van de fotoclub De Soos.

5 jaar FB groep Grave in Beeld

t/m 22 mei 2022
Grave in Beeld is een platform van en voor amateurfotografen uit Grave en wijde omgeving. Het platform heeft momenteel ruim tweeduizend deelnemers. Wat vijf jaar geleden heel klein begonnen is, is inmiddels uitgegroeid tot een platform van tweeduizend deelnemers. 

Grave Bevrijd!

juni - sept 2021
Oorlogsfoto’s van Grave. Anderhalf jaar geleden heeft Agnes van Leuven-van Strijp een aantal dozen met “familie-relikwieën” uitgezocht. Daarbij kwam een groot aantal negatieven tevoorschijn van de foto’s, die haar vader tijdens de bevrijding van Grave gemaakt heeft. 

Frans Beijer schilderij Evors

Frans Beijer, Geknipt voor schilder

sept - dec 2020
De serie ‘gewone Graafse mensen’ is een selectie van de portretten die ik de afgelopen jaren gemaakt heb. Een aantal doeken is nieuw. Aan de zijwanden hangt mijn grotere werk. Nu de doeken allemaal in een grote ruimte hangen, geeft mij dat een mooi gevoel, zegt een trotse Beijer.”  

Graafs Museum Fotoclub de Soos - libelle

Dat moet je zien!

t/m 11 sept 2020
Fotoclub De Soos bestaat 9 jaar en is onderdeel van de Graafse Sociëteit ‘Tot Nut ende Vermaeck’. Tijdens de expositie zijn ruim 60 foto’s te zien van 21 fotografen. Een bijzonder gevarieerd beeld van mooie landschappen, natuurfoto’s, macrofoto’s 

Graafs Museum depot

Schatten uit het depot

nov 2019 - jan 2020
Landgoed Lievendael heeft creatieve bewoners. Het landgoed is ontstaan rondom een oude boerderij. 
Gerdy Weijnen-Floor, keramiek | Nanouk Weijnen, (dieren) schilderijen | Lisetteh Huijsmans, grafische technieken

Landgoed De Lievendaal, een kunstzinnig nest

juni 2019 - okt 2019
Landgoed Lievendael heeft creatieve bewoners. Het landgoed is ontstaan rondom een oude boerderij. 
Gerdy Weijnen-Floor, keramiek | Nanouk Weijnen, (dieren) schilderijen | Lisetteh Huijsmans, grafische technieken

Goed Geschoten, vier schuttersgilden in beeld

feb 2019 - juni 2019
Met vier schuttersgilden in haar omgeving kan het Graafs Museum een prachtig beeld schetsen van hun rijke cultuurhistorische traditie. De fotografen van Fotoclub de Soos hebben de Cloveniers ruim een jaar lang gevolgd bij hun traditionele en historische optredens.

Archeologie in onze achterTuijn

eind 2018 - feb 2019
Een unieke expositie over 50 jaar vrijwilligers in de archeologie, hun belangrijkste opgravingen en meest bijzondere vondsten en hun grote inspirator Wim Tuijn.

Lichter dan lucht
Ballonvaart 1783-heden

mei - sep 2018
 kunt alles te weten komen over de geschiedenis van de ballonvaart vanf 1783 tot heden. De expositie toont unieke objecten die nog niet eerder in het openbaar te zien zijn geweest.

Poortwachter van de Republiek, Grave als onderdeel van de Zuiderwaterlinie

mrt - mei 2018
De Zuiderwaterlinie, gebieden die onder water gezet werden, gelegen tussen versterkte steden, en zo een aaneengesloten militaire verdedigingslinie werd, die van Grave tot Bergen op Zoom loopt.

Jan Ketterings, beeldhouwer, portrettist

sep 2017 - feb 2018
Wie in Grave rondloopt en bewust om zich heen kijkt heeft grote kans om één van de vele door Jan Ketterings vervaardigde kunstwerken te zien.

Jan van Cuyck, ridder & diplomaat

jun - sep 2017
Heer Jan I van Cuyck was in de 13e eeuw in West-Europa een heel belangrijk man.

Seeing The Unseen

mei - jun 2017
In een volslagen duistere ruimte foto's maken met als enige verlichting zaklantaarns, dat heeft een groep blinde, slechtziende en ziende jongeren gedaan.

Ogenblik

feb - mei 2017
‘Ogenblik’ laat zien wat er allemaal veranderd is voor blinden en slechtzienden in onderwijs, wonen, werken en vrije tijd.

Grave uit de kast

okt 2016 - jan 2017
Voorwerpen die voor Graafse eigenaren een bijzondere gevoelswaarde hebben. Een grote variëteit, met bijbehorende verhalen.

Imagination

jul - sep 2016
Joshua Pennings uit Grave met smeedwerk en de Belgische schilder Jef Bertels met naar vorm en aard verschillende kunstvormen, maar die door kleur en vorm toch prachtig bij elkaar passen.

Spektakel in 1674

mrt - jun 2016
Over de belegering en de verovering van de stad Grave in 1674 als achtergrond bij het Historisch Spektakel Grave 1674 dat het weekend van 2 en 3 april in Grave wordt gehouden. 

Was getekend Bertus

apr - aug 2014
Bertus Klaassen is een begenadigd striptekenaar, die (vooral) landelijk bekendheid heeft gekregen door zijn 'zoek de 10 verschillen tekeningen'.

Deel dit

Op de hoogte blijven?